17 July 2011

Simturile


Cum e sa simti fiecare strop de ploaie pe piele, sa simti cum fiecare fir de par adie usor la orice miscare fina a vantului? Sa simti geana cu geana atunci cand clipesti din ochi. Sa simti epiderma si muschii contractandu-se atunci cand zambesti sau te intinzi. Sa simti fiecare particula din aer atunci cand inspiri si expiri, sa simti drumul, milimetru cu milimetru, care il parcurge aerul in si din plamani. Sa simti cum fiecare raza de soare te atinge. Sa simti fiecare tastatura cum se lasa si apoi revine la normal atunci cand scrii pe calculator, iar cand scrii de moda veche, sa simti cum aluneca pixul/stiloul/creionul pe foaie, sa simti fiecare miscare delicata a incheieturii mainii. Sa simti fiecare zgomot, oricat de inalta sau joasa ar fi frecventa. Sa simti neuronii cum lucreaza, cum formeaza sinapse cu tot ce te ajuta sa supravietuiesti, sa vezi, sa auzi, sa simti, sa mirosi. Sa simti sangele cum circula in fiecare artera, vena si capilara, in orice directie, in tot corpul, neincetat. Cum ar fi sa simti toate astea? Ce senzatie ti-ar provoca toate aceste simturi atat de ascutite?
Oare ti-ar provoca o senzatie de adrenalina mai tare decat sa auzi si sa simti inima persoanei alese care bate in unison cu a ta? Nu! Nicio placere nu e mai mare decat cea de a simti cum circula sangele persoanei iubite prin corpul acesteia, sa ii auzi bataile inimii. Este singura dovada ca acea persoana traieste. Iar atunci cand inima persoanei bate in unison cu a ta, si se formeaza o singura inima in loc de doua, atunci e dovada ca acea persoana traieste numai pentru tine, iar tu numai pentru persoana iubita.

2 comments:

  1. Am vrut sa comentez, sa spun ceva. Dar nu stiu ce.

    Mi-a placut. Super frumos :)

    Ooops... am ramas fara cuvinte. Eu. E nasol...

    ReplyDelete
  2. ehhh mersi frumos (:
    uneori nu e nevoie de cuvinte. uneori tacerea spune mai multe decat ar putea spune niste cuvinte [zic si eu ceva sa te salvez pe aici :))) [glumeam :)))]]
    oricum mersi mult de tot :D

    ReplyDelete